Maserati GranTurismo

Maserati presenterer nye Maserati GranTurismo og GranTurismo Folgore (Elbil).

En av Maserati sine aller mest ikoniske modeller er tilbake. Modellen som fikk sin debut for 70 år siden, markerer enda et nytt kapittel for merket. Maserati GranTurismo er 100% utviklet i Italia og representerer italiensk luksus og ytelse på beste måte.

I hjertet av bilen finner vi den kritikerroste V6 Nettunomotoren som blir tilgjengelig i to ulike varianter. Modena versjonen får en 3 liters Twin Turbo med 490 hester, mens Trofeoen får en oppgradert versjon som yter hele 550 hester. Toppmodellen får en toppfart på 320km/t og gjør 0 – 100km/t på 3, 5 sekunder. Begge variantene blir 4-hjulsdrevet.

For det norske markedet vil den elektiske Folgore-varianten være ekstra spennende. Motoren får en 800-volts batteripakke som er utviklet i samarbeid med Formula E prosjektet til Maserati. Resultatet er en ytelse på hele 829 hk i Launch Mode (761hk/560 kW kontinuerlig).  Batteripakken får en unik plassering gjennom sin «T-bone» form. Vektfordelingen blir dermed helt optimal og en unngår battericeller under setene. Kapasiteten på batteripakken er 92,5 kWt (83 kWt netto). Folgorevarianten vil yte 0–100 på raske 2,7 sekunder og 0 – 200 på 8,8 sekunder. Toppfarten stopper ikke før 325 km/t. Dette er tall som posisjonerer den helt øverst i sitt segment. En kan også sende alle kreftene kun til bakhjulene for en den ultimate lekne kjøreopplevelsen. Rekkevidden er opptil 455 km WLTP.

Bilen er bygget på innovativ teknologi som kombinerer stål med lettvektsmaterialer som aluminium og magnesium. Dette gjør bilen «best in class» hva angår vekt.

Maserati har i samarbeid etter kunders ønsker fått et sportslig og luksuriøst designuttrykk. Fabrikken har bevart modellens klassiske linjer, samtidig som modellen representerer noe helt nytt.

Se hele testen av Maserati GranTurismo Folgore fra TopGear den 4 desember 2022 i video under.

Les test av bilen i Finansavisen her (krever abonnement)

«Et smykke av en bil. Maserati GranTurismo er noe av det aller vakreste som finnes på veien. Den kombinerer det elegante og sportslige på en perfekt måte. Her har man en fire seters GT cruiser som man virkelig kan nyte lange turer med. Utvendig har den det gjenkjennelige uttrykket mens den innvendig har blitt helt ny» – sier Peter Johansson, Brand Manager Maserati.

Alle nye Maserati GranTurismo har 3 års service inkludert.

Med sine velkjente og helt unike kjøreegenskaper tar Maserati oss videre i evolusjonen. Kontakt oss gjerne for mer informasjon eller bestilling.

Prisliste

Kontakt oss

Kontakt oss