2. mars 2023

Ferrari F12TDF

Ferrari F12tdf

Tekst av Kristoffer Strømme

Ferrari F12tdf er en hyllest til Tour the France Automobile, et legendariske racerbilløp som fabrikken dominerte på 1950- og 60-tallet. Løpet belønnet biler som klarte å kombinere maksimal ytelse og utholdenhet som gjorde det mulig å kjøre hundrevis av kilometer om dagen gjennom krevende landeveier og på bane.

Spesialmodellen ble introdusert i 2015 og er produsert i 799 eksemplarer. Bilen ble kun tilgjengelig for toppkunder og ble naturligvis raskt utsolgt. Bilen har gjennom tiden økt betraktelig i verdi og blitt en svært ettertraktet modell for samlere.

Motoren er en videreutvikling av den du finner i Ferrari F12 Berlinetta. Fabrikkens teknikere klarte i sin tid å presse ut ytterligere 40 (770HK) hester i modellens etter hvert velkjente V12 motor. Syvtrinns dual-clutch systemet fikk 30% raskere upshifts og 60% raskere downshifts. Videre ble aerodynamikken utviklet på en måte som optimaliserte både kjøreegenskaper og ytelse.

Med en toppfart på over 340km/t og 0 – 100 km/t på 2,9 sekunder er dette en modell fylt med kraft og lidenskap. Modellen vil være utstilt hos oss i en svært begrenset periode.

Kontakt oss

Kontakt oss