18. januar 2022

Fremtidsutsikter for Ferrari i Norge og navnebytte

Fremtidsutsikter for Ferrari i Norge og navnbytte

1. januar 2022 bytter Autoxo Sport navn til Formula Automobile Norge. Fra samme dato er nå Formula Automobile Norge offisiell eneimportør og forhandler av Ferrari.

«Vi er stolte og ydmyke av å kunne representere Ferrari i Norge slik som merket og kundene fortjener. Sammen med hovedeier i Danmark og søsterforhandlere i Sverige og Finland, blir Formula Automobile en av de større forhandler- og importørgrupperinger av Ferrari i verden. Dette betyr et solid eierskap, synergieffekter, ny kompetent ledelse og unik bransjekunnskap. Historiens første bestilling av en Ferrari på Norsk forhandlernummer er allerede utført» – sier daglig leder Rune F. Brath i Formula Automobile Norge.

Foto: Formula Automobile / Stian Furuseth

I forbindelse med offisiell Ferrari-importørstatus vil det i februar/mars åpne et helt nytt Ferrari-showroom i våre lokaler på Billingstad. Dette betyr 100% Ferrari-kundereise og gir i tillegg eksklusiv tilgang til alle Ferrari sine aktiviteter i verden. Målet er eksepsjonell kundepleie, service og bilopplevelser som følger Ferraris høye standarder.

«Mange i Norge kjenner bilene til Ferrari, men få kjenner «Ferrari-universet» en kan ta del av som bileier eller entusiast. Ferrari tilbyr en rekke arrangement og turer, med og uten kjøring, der fellesnevneren er lidenskap eller passione for bil. For mange er dette felleskapet like viktig som selve bilen» – presiserer Brath.

2022 blir et år der det satses på å få Ferrari enda nærmere kvinners verden. Et helt eget «GT Tour Women’s Edition» event planlegges i oktober.


Foto: Formula Automobile

Ferrari tilbyr i dag alt fra GT-modellen Roma til superbilen SF90 med 1000 hk plug-in hybrid og 4WD. I 2022 lanserer Ferrari blant annet: «Icona» modellen Daytona SP3 og en helt ny 2-seter 296 GTB plug-in-hybrid utviklet fra Formel 1-bilene. Det vil i tillegg komme andre spennende nyheter fra merket i løpet av året.

«Ferrari er helt klart blant verdens sterkeste luksusmerkevarer. Tross noe forventet vekst i Norge, ønsker vi ikke gå ut med enormt høye salgsambisjoner – tvert imot. Volumene skal holde seg på et nivå som vil beholde eksklusiviteten! Vi vil etter hvert se på muligheter for å utvide servicetjenestene, slik at vi kan betjene kundene der de bor. Vi ser lyst på Ferrari og Formula Automobiles fremtid i Norge» – avslutter Brath

Sammen om lidenskapen-hilsen fra

Rune F. Brath
CEO/Daglig leder
Formula Automobile Norge

Kommentarer fra Formula-gruppen:
«Formula Holding A/S (Formula Automobile) gikk inn som majoritetseier (2/3) i Autoxo i juni 2020 (nå Formula Automobile Norge). Planen i Norge er å langsiktig utvikle selskapet til å bli den mest eksklusive billeverandøren i Norge, på samme måte som Formula Automobile i dag er i Danmark. Vi er nå svært fornøyde med Ferrari sin satsing i Norge, og autorisasjonen er en stor milepel i Formulas historie. Vi har dyktige, engasjerte og motiverte medarbeidere i Norge som brenner for våre merkevarer og er svært entusiastiske til fremtiden» sier Jesper Viskum Schak, Group CEO, Formula Holding A/S.

Vi er stolte og ydmyke av å kunne representere Ferrari i Norge slik som merket og kundene fortjener. Sammen med hovedeier i Danmark og søsterforhandlere i Sverige og Finland, blir Formula Automobile en av de større forhandler- og importørgrupperinger av Ferrari i verden. Dette betyr et solid eierskap, synergieffekter, ny kompetent ledelse og unik bransjekunnskap. Historiens første bestilling av en Ferrari på Norsk forhandlernummer er allerede utført

Rune Brath

Kontakt oss

Kontakt oss