19. mai 2023

Folgore verdenspremiere

Folgore verdenspremiere

Tekst av Peter Johansson

Maserati viste nylig den produksjonsklare elektriske Maserati Grecale Folgore, inklusive verdenspremiere på det eksklusive interiøret.

Skinn, karbonfiber med kobbertråder og ekte italiensk design – kombinert med komfort, teknologi og kjøreglede. Dette er hverdagsluksus som skiller seg ut.

For Maserati blir sommeren 2023 et historisk øyeblikk med å være det første italienske luksusmerket som produserer 100 % elektriske kjøretøy.

Og selvfølgelig blir Norge vuggen til denne fascinerende og spennende revolusjonsmobiliteten – ikke bare når det gjelder innovasjon, men også av fremtidsrettet og innebygd interesse for luksusmarkedet – og det ideelle fokuset for Folgore sub-brandene til Maserati.

Fremtiden for elektrifisering er allerede forankret i Norge. Folgore er navnet på Tridents elektriske serie og representerer innovasjon, luksus, funksjonell skjønnhet og visjonen som forener fortiden og fremtiden i navnet til Maseratis uforlignelige stil.

Elektrifisering vil spille en nøkkelrolle i Maseratis fremtidige strategi, med en forpliktelse til å produsere elektriske versjoner av alle modellene innen 2025 og fullelektriske kjøretøy alene innen 2030.

Det er en ambisiøs plan som gjenspeiler frekkheten som alltid har definert Tridents DNA, driver den fremover mot fremtiden, hvor suksessen vil stole på dens unike italienske karakter, dens evne til å vekke følelser med kvalitetsprodukter og eksklusive produkter, og innovasjonsmagien. Alt dette er nøyaktig hva bilindustrien vil kreve i fremtiden.

Global Maserati-sjef Davide Grasso kommenterer: «Det er et avgjørende øyeblikk for Maserati-merket. Vi er over hele verden og feirer fremtiden: det er en ny begynnelse for merkevaren. Vi feirer Folgore, elektrifiseringsplanen som har blitt en realitet og er klar til å bane vei i denne revolusjonerende epoken.»

Maserati Grecale Folgore er klar til bestilling og spesifikasjon tidlig juli 2023, men kan forhåndsbestilles allerede nå. Bilen får 530 hk, 4WD, Opptil 170 kW DC ladefart og over 500 km rekkevidde.

Maserati GranTurismo Folgore er klar til bestilling og spesifikasjon tidlig juni 2023. Bilen får 761 hk, 4WD, Opptil 270 kW DC ladefart og over 450 km rekkevidde.

Kontakt oss

Kontakt oss