13. september 2023

Juan Manuel

Tekst av Martin Engh

Sytti år har passert siden den italienske Grand Prix den 13. september 1953, da Juan Manuel Fangio feiret sin første og eneste seier for sesongen i det siste løpet på Monza-banen, mens han kjørte sin Maserati A6GCM.

Den argentinske stjernen, anerkjent som en av de aller største sammen med navn som Senna og Schumacher, overlot tittelen som den mest meritterte Formel 1-føreren til sistnevnte etter nesten 50 år. I 1954 og 1957, årene da El Chueco vant sin femte og siste verdensmestertittel, førte han Trident-merket til toppen av motorsportens verden.

Sytti år siden, på Brianza-banen, ble kurvene på dette fartstemplelet tent for et siste løp, for å glemme en skuffende sesong for den argentinske verdensmesteren, som deretter gikk videre fra denne seieren for å vinne sin andre verdensmestertittel året etter.Dette er et jubileum som Maserati vil huske, i året der de igjen har blitt et betydelig navn i internasjonal motorsportshistorie, takket være både deres tilbakekomst til banen og kunngjøringen av en omfattende og veloverveid racingsstrategi.

Etter sitt første år i Formel E, der Maserati oppnådde tre pallplasser og en seier i den 100% elektriske serien, kunngjorde det Modena-baserte merket sin retur til GT-konkurranser. I juli, under 24-timers løpet på Spa, avduket de sin nyeste, banebrytende skapelse med 621 hestekrefter. Den er dedikert til private team og kjørere av gentleman-typen og er planlagt å delta i Fanatec GT2 European Series fra og med 2024-sesongen.

Med sin konstante trang etter svinger og seirer, avslørte Maserati også den imponerende MCXtrema i sommer, en bil for et eksklusivt utvalg på 62 entusiaster som setter pris på kompromissløs ytelse og enestående design. Den er skapt for å gi unike opplevelser, kun på racerbanen.

 

Siden sin debut i motorsportverdenen – helt tilbake i 1926, da Alfieri Maserati vant sin klasse i Targa Florio med sin Tipo 26, har Maseratis DNA vært preget av enestående prestasjoner innen motorsport. Denne historien gjentar seg nå, i deres ønske om å skrive nye, betydningsfulle kapitler i de mest prestisjetunge klassene innen motorsport. Det italienske merket har bekreftet sin posisjon som en av de fremstående merkene som kan garantere uovertruffen ytelse, både i veibiler og i de som er designet for banen.

Kontakt oss

Kontakt oss