18. juli 2023

Nye poeng for Formula Racing

Nye poeng for Formula Racing

Tekst av Martin Engh

Det ble dramatikk under andre runde av European Le Mans Series på Paul Ricard, der Formel Racing klarte å sikre nye mesterskapspoeng. Omstendighetene under European Le Mans Series gjorde at en sterk åttende plass sikret teamet nye mesterskapspoeng på Paul Ricard.

– Det var åpenbart ikke vår helg. Vi fikk en god start, men en liten kollisjon med en konkurrent og en påfølgende drive-through-straff sendte oss dessverre ut av kampen om et toppresultat. I tillegg til det leverte teamet maksimalt på alle parametere, og vi vet hva vi må jobbe med for å komme sterkere tilbake, sier teamsjef i Formula Racing, Allan Jørgensen.

Det var Johnny Laursen (eier) som startet det fire timer lange løpet fra fjerdeplass etter en sterk kvalifisering. Etter to perioder overtok Conrad Laursen den danske Ferrari 488 GTE #50, hvorpå Nicklas Nielsen kjørte bilen til målstreken – bare 0,021 sekunder fra nærmeste konkurrent.

– Vi fant ikke rytmen i dag, og en åttendeplass endte opp med å bli det beste vi kunne ta med hjem. Noen helger er tøffere enn andre, og vi kommer sterkere tilbake. Det var flott å få muligheten til å være tilbake i teamet igjen. En dansk bil i et internasjonalt mesterskap er alltid stort, og det er en positiv energi rundt laget, som jeg gleder meg til å oppleve igjen. Jeg hadde en kollisjon med en konkurrent, som påvirket løpet vårt. Synd, for vi var umiddelbart sterke på trening og kvalifisering, og hvis du korrigerer for suksessballasten som ble pålagt oss etter pallresultatet i sesongåpningen, hadde vi farten til å kjempe i toppen. Heldigvis klarte vi likevel å hente hjem noen poeng, og med fire runder igjen har vi absolutt ikke gitt opp troen på en mesterskapstittel.

– Vi var ganske optimistiske før start, men dessverre fikk vi det ikke til å fungere i selve løpet. I tillegg til vår tidsstraff hadde bilen fått noen mindre skader, noe som gjorde den vanskeligere å utføre. På den positive siden er vi fullt klar over hvor vi må korrigere og forbedre oss for å komme sterkere tilbake i neste avdeling, sier Conrad Laursen.

Med åttende plass på Paul Ricard faller Formula Racing fra andre til femte plass på den innledende mesterskapstabellen – bare åtte poeng unna lederne. Tredje runde i European Le Mans Series spilles på spanske MotorLand Aragón 25.-26. august.

Kontakt oss

Kontakt oss