10. januar 2023

Skandinav klar for Le Mans

Skandinav klar for Le Mans

Tekst av Kristoffer Strømme

Når Ferrari vender tilbake for å kjempe om sammenlagtseieren i FIA World Endurance Championship, blir det med en danske i troppen. Nicklas Nielsen (25) er en av seks profiler som skal representere det legendariske italienske merket innen det ypperste av sportsbilracing.

Skandinaven vil være bak rattet i den nye Le Mans Hypercar, som vil være Ferraris retur til toppen av internasjonal sportsbilracing. Den nye 499P som ble presentert i oktober vil i første omgang kjempe mot Toyota, Porsche, Peugeot, Cadillac og Glickenhaus – og senere også BMW, Lamborghini og Alpine.

Modellnavnet følger gamle tradisjoner, hvor «499» indikerer volumet i hver enkelt av de 6 sylinderne, mens «P» står for «prototype».

Etter en imponerende Club Challenge-sesong i 2019 hvor dansken vant 10 av 14 løp, har Nicklas Nielsen bygget opp en imponerende CV siden han ble ansatt som fabrikkfører i 2019. Siden den gang har Nielsen vunnet mesterskapstrofeer i toppserier som European Le Mans Series, GT World Challenge og FIA World Endurance Championship i både GTE AM- og LMP2 Pro/Am-klassene, samt sikret sin første seier i 24-timersløpet på Le Mans i 2021.

– Jeg er utrolig stolt og takknemlig for å kunne være en del av denne fantastiske reisen. At Ferrari vender tilbake til toppen av sportsbilracing etter 50 år er flott, og få være en del av det er enda større. Det har vært min drøm å bli tatt ut til Hypercar-programmet og få sjansen til å kjempe om sammenlagtseirene i verdensmesterskapet på Le Mans. Det har vært hemmelig lenge, så det er flott å endelig kunne avsløre den gode nyheten. Jeg ser alltid frem til en ny sesong, men denne vil definitivt være noe helt spesielt.

2023-utgaven av FIA World Endurance Championship starter med den offisielle prologen på Sebring International Raceway i Florida (USA). Deretter venter syv runder på Sebring, Portimao, Circuit de Barcelona-Catalunya, Le Mans, Monza, Fuji og Bahrain.

Kontakt oss

Kontakt oss