7. juli 2022

Sommerhilsen 2022

Sommerhilsen 2022

Tekst av Rune F. Brath, CEO

Vi er halvveis i 2022, og det har virkelig vært et halvår med mye aktiviteter hos Formula Automobile Norge. For første gang under navnet Formula Automobile, og for første gang med offisiell Ferrari forhandlerstatus, startet året med et supert Gol-treff i januar med isbanekjøring og sosiale aktiviteter.

Frem mot mars jobbet vi intenst med å bygge ferdig vårt nye Ferrari-showroom, som stod klart 10. mars. Åpningsevent for kunder med toppsjefer fra Formula og Ferrari ble gjennomført med bravur! Det går rykter om svært fornøyde toppsjefer i Maranello som gleder seg til å jobbe videre med oss. Det er vi stolte av. I mars fikk også hele Norge mulighet til å ta del av den historiske åpningen. Vi hadde nesten 1000 mennesker innom lokalene, pluss bred dekning i media. Mange fikk se en Formel 1 bil for første gang, samt ikoner som F40, Enzo og LaFerrari. «Alle» med interesse for bil i Norge fikk nok med seg at Ferrari offisielt hadde kommet til lille Norge.

I mars viste Maserati via live-streaming den nye kompakt-luksus-SUV-en; Maserati Grecale. Modellen kommer med både bensin og elektrisk drivverk (sommeren 2023). Maserati GranTurismo ble også bekreftet som elbil for lansering tidlig 2023. I mars solgte vi flere Maserati på én uke enn vi solgte i hele 2022! Interessen for Maserati overgår forventningene og alt tyder på et stort år i 2023. Alle modeller fra Maserati vil ha en elektrisk variant innen 2025.

I juni fikk vi endelig vår Ferrari 296 GTB demobil. Bilen leverer en helt ny kjøreopplevelse og leverer virkelig på «Fun to drive»-konseptet. Motoren har fått kallenavnet Piccolo V12, da den har lyden, bunndraget og effekten som minner om en V12. En «game changer» av en bil og motor.

Store kundearrangement som «Maserati International Rally» og Ferrari Owners Club’s «Drive of the Year/Nordic Meeting,» ble gjennomført med stil og stor begeistring for både oss og kundene. Vi takker for samarbeidet med begge disse entusiastklubbene.

I juni presenterte Ferrari sin strategi de neste fem årene, der en storinvestering i et helt nytt fabrikksbygg kalt e-Building, var en av hovednyhetene. I e-Building skal en bygge/sette sammen elektriske motorer, nøkkelkomponenter og batteripakker til fremtidens plug-in hybrider og elbiler. Ja, du leste riktig! Ferrari viser en elbil innen 2025, med ekte Ferrarigener, produktstandard og motor produsert i e-Building. Ferrari tror på ca. 20% elbiler, 40% plug-in hybrid og 40% bensin innen 2026. Alle kundebehov kan dermed dekkes! Hele 15 produktnyheter skal lanseres mellom 2023 og 2026 av Ferrari.

Etter en velfortjent sommerferie starter vi allerede i august med nye eventer. Først norgespremiere av Maserati Grecale på Billingstad, deretter Bergen og Trondheim-premiere med prøvekjøring av både 296 GTB og Maserati Grecale. Ferrari Roma er med på turen og.

Vi skal ha verdenspremiere på en helt ny modell med kodenavn Purosangue, i september. V12, 4WD, god plass, begrenset produksjon og kjøreegenskaper som kun en ekte Ferrari klarer, er stikkordene.

Samme måned sender vi norske deltagere på verdens første Ferrari GT Tour Women’s Edition på Ibiza!

Med Ibiza-drømmene i tankene avslutter vi med å ønske alle våre kunder, partnere og ansatte en riktig god bilsommer!

Sammen om lidenskapen-hilsen fra alle i Formula Automobile Norge.

Kontakt oss

Kontakt oss